Van Beest Maritiem

Schade aan brug

Onlangs werden we op de hoogte gesteld van een flinke schade aan een brug. Een schip was sluis Driel uit komen varen met een technisch probleem en raakte hierdoor onbestuurbaar. Het voer frontaal tegen een brug aan, welke brak. Gelukkig bleef iedereen ongedeerd, maar de remming had een flinke reparatie nodig.

De loopbrug werd afgesloten en er werden borden geplaatst, zodat echt niemand de brug nog zou betreden. Wij hebben de brug vervolgens terug op zijn plaats gehangen. Dit deden we met twee kraanschepen; Kraanschip 2 Gebroeders ging ook mee, zodat we de manbak konden gebruiken. Nu hoefden onze mensen niet over de brug heen te klauteren, maar konden ze middels de bak de last aan de haak slaan.

Gedurende de gehele klus verzorgde Van Beest Maritiem ook de Scheepvaartbegeleiding, zodat er veilig gedoken kon worden en onder water aan de brug kon worden gewerkt. Zo werden alle afmeerpalen geïnspecteerd.

De rest van de loopbrug is verwijderd en ter reparatie aangeboden. Nog even en dan kan de loopbrug weer veilig gebruikt worden.

Leuk artikel? Deel het!