Van Beest Maritiem
looptijd: 2020

nelson mandelabrug

Een opdracht kan in de praktijk altijd anders uitpakken dan vooraf gedacht. Voor dit project werden we aanvankelijk alleen gevraagd om vier prefab betonbakken, met een gewicht van 14 ton per stuk, te plaatsen met ons kraanschip ‘Willem sr’ (WSR).

Aangekomen op de locatie bleek dat één van de medewerkers van de opdrachtgever Covid-19 te hebben waardoor al het personeel twee weken in quarantaine moest. Aan ons werd gevraagd om een groot aantal werkzaamheden over te nemen van het personeel dat in quarantaine moest, dat hebben we aangepakt en naar tevredenheid van de opdrachtgever uitgevoerd.

nelson mandelabrug

de opdracht

De opdracht bestond eerst uit het leveren van diverse stalen onderdelen en deze te lassen op stalen buispalen. Daarna moesten we prefab betonblokken plaatsen en assisteren bij het plaatsen van het betonijzer.

Uiteindelijk groeide de opdracht enorm. We hebben een GPS surveyor ingehuurd om de maatvoering van het laswerk in kaart te brengen, de stalen buispalen op de juiste hoogte afgebrand en we hebben diverse stalen onderdelen geleverd op de door opdrachtgever geplaatste meetpunten. Die onderdelen hebben we op de stalen buispalen gelast en bekisting voor het beton gemaakt en geplaatst. Als laatste hebben we het betonijzer gemonteerd en de zinker passend gemaakt en deze doorgevoerd in de prefab betonbakken.

Aan het einde van het project kwam de opdrachtgever alles nameten, we zaten op een afwijking van 2 mm waar deze 10 mm mocht zijn. Ruim binnen de foutmarge dus.

Op dit project is door Van Beest Maritiem ingezet:
Kraanschip Willem sr.

Ponton 3

  • Ponton 2
  • GPS Surveyor
  • Lasser/metaalbewerker
  • Houtbewerker
  • Betonvlechter
  • Diverse constructies geleverd
  • Rigger
  • Telekraan 100T

 

Door onze flexibiliteit, netwerk en vakmanschap hebben we, ondanks het wegvallen van het personeel van de opdrachtgever, het project snel, probleemloos en kwalitatief hoogwaardig kunnen uitvoeren.

Vragen over dit project? Wij beantwoorden ze graag.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen we je zo snel mogelijk verder.