Van Beest Maritiem
looptijd: 2017

Spoorbrug Utark

opdrachtgever: BAM

De nieuwe stalen spoorbrug UtARK over het Amsterdam-Rijnkanaal is het sluitstuk van de spooruitbreiding tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn in de corridor Utrecht-Gouda. Van Beest Maritiem heeft voor de aanleg van deze brug diverse werkzaamheden uitgevoerd.

Als eerste heeft Van Beest Maritiem de scheepsvaartbegeleiding geleverd tijdens de inspecties van het damwand en de bodem. De opdrachtgever heeft de inspecties hierdoor vlot en veilig kunnen uitvoeren. 

We hebben met duikers, gaten gemaakt in het zinkstuk van de brug op de bodem en stalen buispalen geplaatst voor het afmeren van het ponton, vervolgens zijn de stalen buispalen door ons verlengd. Voor het project hebben wij alle vaarwegmarkering en verlichting geleverd en gemonteerd. Van Beest Maritiem heeft tijdens dit project diverse inspecties uitgevoerd met behulp van een hoogwerker. De gaten die tijdens het project zijn ontstaan in de bodem hebben wij aangevuld met beton. Aan het einde van het project zijn de stalen buispalen weer verwijderd. 

Om dit project succesvol af te ronden heeft Van Beest Maritiem de volgende middelen ingezet:

  • Kraanschip Twee Gebroeders
  • Patrouilleboot Haaften
  • Kraanschip 80.00 x 9.50
  • Hydraulisch trilblok
  • Duikteam

Vragen over dit project? Wij beantwoorden ze graag.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen we je zo snel mogelijk verder.