Van Beest Maritiem
Dienst

AFMEREN VAN WOONBOTEN, ARKEN EN WOONSCHEPEN​

afmeren van woonboten, arken en woonschepen

Bij Van Beest Maritiem is alles mogelijk op het gebied van het maken van een afmeergelegenheid voor uw woonschip of ark. De beste manier om woonboten, arken en woonschepen af te meren is door het plaatsen van  palen in het water en paalbeugels te monteren aan de boot. De boot kan hierdoor goed meebewegen met het water, maar ligt toch goed vast. Bij dit systeem zijn geen kabels of afhouders nodig en bent u niet afhankelijk van de kwaliteit van de oever. In de meeste gevallen heeft u aan twee palen genoeg steun.

Van Beest Maritiem levert bij afmeren alleen maatwerk. De wensen van de klant worden daarin meegenomen. Nadat we de situatie ter plekke hebben gezien en besproken, maken we een schematische tekening. Deze is volledig gemaakt op basis van de mogelijkheden en uw wensen.

We kunnen de palen aan de waterkant of de oeverkant plaatsen, door de palen de bodem in te trillen, heien of te spuiten. Indien gewenst kunnen we de palen ook plaatsen aan de kopse kant van de woonboot.

Als de waterdiepte op de ligplaats voor uw woonboot ontoereikend is kunnen we deze uitbaggeren naar de juiste waterdiepte en kan uw woonboot toch op de juiste plek worden gepositioneerd. Bij Van Beest Maritiem wordt u volledig ontzorgd.

In sommige gevallen zijn een bouwvergunning of ontheffing nodig van de gemeente om palen in het water te slaan. Niet altijd. Wat wel altijd noodzakelijk is, is een onderzoek naar alle leidingen en kabels die onder water liggen. Dit kunt u eenvoudig doen door een melding te plaatsen bij het KLIC, het Kabels en Leidingen Informatie Centrum.