Van Beest Maritiem

Festival opbouwen

In juni mochten we een leuke opdracht uitvoeren voor een volledig uitverkocht La Musica festival aan de Lek. Een perfecte locatie voor een spetterende vuurwerkshow vanaf het water. Hiervoor zetten wij een Ponton, een Kraanschip en een Patrouilleboot in.

Onze Ponton 3 kan werkelijk voor van alles worden ingezet. Voor transport over water, hoogwerkerswerkzaamheden, maar dus ook voor evenementen.

Het Kraanschip de Willem Sr beschikt over 12 meter lange spudpalen, waarmee het schip zich op de bodem van de Lek vastzette. Hierdoor werd de Ponton stabiel op zijn plaats gehouden. Deze moest natuurlijk op veilige afstand worden gehouden van de toeschouwers. Wat een indrukwekkend tafereel was dit vanaf de kant; ons materieel als podium voor deze show!

Patrouilleboot Haaften werd ingezet om het vrachtverkeer over de Lek te begeleiden. Van Beest Maritiem neemt hiermee de zorg voor scheepvaartbegeleiding volledig uit handen. Wij zorgen voor de volledige veiligheid van al het scheepvaartverkeer. Onze medewerkers zijn in staat verkeersmaatregelen efficiënt en effectief uit te voeren en zijn in bezit van alle nodige certificaten van het Stichting NNVO. Deze professionals zijn ervaren in het verzorgen van uw (en onze) veiligheid. Onze patrouilleboot voldoet aan alle nieuwe eisen die Rijkswaterstaat stelt aan vaartuigen die voor scheepvaartbegeleiding ingezet worden.
Bij alle werkzaamheden die gevaar of hinder kunnen veroorzaken voor de scheepvaart is scheepvaartbegeleiding noodzakelijk. Scheepvaartbegeleiding is vaak nodig bij het herstel aan bruggen, baggerwerken, duikwerken, onderzoek naar explosieven, aanleg- of onderhoud van infrastructurele werken of stremming van vaarwegen, maar dus ook bij dit soort waterevenementen.
Van Beest Maritiem voert de scheepvaartbegeleiding zelf uit. Wanneer u met Van Beest Maritiem samenwerkt, werkt u ook echt met ons samen.

Het prachtige vuurwerk werd geleverd en aangestoken door Big Smile Fireworks. Wij hebben met alle betrokken partijen heel fijn samengewerkt en genoten van de show.

Leuk artikel? Deel het!